Iskustva Bowen tehnika

 

Dođe tako trenutak kad se nagomilaju neki zdravstveni problemi i tegobe, kad se aktiviraju stare povrede, kad počne na sve strane da boli, da štreca, da tišti, pa na sve to dođe još i nesanica…. što sve i nije neko čudo kad napuniš 70 godina. Pomisao na to koliko bi raznih ordinacija morala da obiđem sa upitnim rezultatima verovatno je još više produbljivala tu moju nesanicu, a znamo da bake moraju da budu u dobroj formi kad čuvaju unuke.

Čim sam čula za Boven terapiju, pomislila sam da ipak postoji pomoć, manje bolna od akupunkture na koju sam ranije išla, a moram priznati da mi se dopao i ritam terapije sa dolascima jednom nedeljno. Za Boven centar sam se odlučila jer mi mudrost  mojih godina kaže da zdravlje treba poveriti onome sa najdužim iskustvom, sa najboljim rezultatima u radu, sa najvećom stručnošću. I, pokazalo se da nisam pogrešila, da sam se našla u pravim rukama.

U dugom i temeljnom razgovoru sa dr Aleksandrom došli smo i do mojih mnogih zaboravljenih problema. Ipak, glavna ‘boljka’ je bilo moje, mnogo puta povređivano koleno, pa uporna nesanica koja me ponekad držala budnom čak do jutra, već neko vreme utrnuli prsti na stopalima, kao i dva skvrčena prsta, otekle noge, priličan artritičan bol u jednoj šaci, onda konstantni pritisak u ramenima, povremeni išijatični bolovi. Uh, baš se nakupilo….

Dobra vest je bila to što moja dva veštačka kuka nisu nikakva prepreka za Boven terapiju. I onda smo počele. Prva je nestala nesanica i to začuđujuće brzo, potom se izgubio bol u šaci, već sam zaboravila da sam ikada imala išijas, prsti su prestali da trnu, noge više ne otiču ni posle dugotrajnog sedenja za kompjuterom. Bolno koleno je bilo najtvrdoglavije, što ne čudi posle mnogobrojnih povreda dok sam trenirala atletiku, na mnogim skijanjima, pri opterećenju dok igram ping pong, ali  je dr Aleksandra pokazala da je jača od njega – posle dva meseca terapije i ono je prestalo da boli.

U svakom slučaju sad znam gde ću doći čim opet nešto počne da mi kvari život i, naravno, neću čekati da se moji zdravstveni problem nagomilaju kao do sada. – Ivana Stambolić

 

 

Ja sam Dragan Gavrilović viši košarkaški trener. Imam 63 godine i imam problem sa lumbalnim i vratnim delom kičmenog stuba. Prisutan je dugi niz godina bol, nekada manje nekada više u lumbalnom delu tako da sam se obratio dr Sandri Dragaš iz Bowen ordinacije. Prvih mesec dana sam išao jedanput nedeljno na terapiju i došlo je do vidnog poboljšanja u predelu donjih ekstremiteta sa zaostalim minimalnim bolovima, što mi je omogućilo lakše kretanje. U svakom slučaju svima preporučujem Bowen terapiju jer je meni lično pomogla s’tim što svako od nas mora disciplinovano da nastavi sa pojedinim vežbama da bi to bilo dobro. Još jednom se zahvaljujem na Bowen terapiji i naravno dr Sandri na stručnom radu. Nastavite tako da usrećujete ljude rešavajući njihove zdravstvene probleme.

Sportski pozdrav košarkaški trener Dragan Gavrilović

 

Bowen terapiju smo prvi put probali kada je naš sin Danilo sa 6 godina polomio lakat. Nakon duge tradicionalne rehabilitacije ruka je bila funkcionalna, ali se lakat minimalno savijao. Bowen terapija je dala neverovatan efekat! Nakon svakog tretmana, savijanje ruke je bilo očigledno veće i vrlo brzo smo bili potpuno zadovoljni rezultatom.

Prirodno nakon toga, Bowen je postao naša porodična rutina. Danilo terapijom rešava pad imuniteta i izbegava veće respiratorne infekcije, dok se mama i tata bore sa uticajem svakodnevnog stresa na organizam i višečasovnog sedenja.

Baka Svetlana se pridružila i Bowen terapijom ublažava simptome diskus hernije, bola u vratu i slično.

Bowen čini posebnim i dr Aleksandra, koja pored evidentne stručnosti i profesionalnosti poseduje istaknute ljudske kvalitete i jaku empatiju.

Tanja, Đole, Danilo i Svetlana

 

 

Moj sin Luka (19 god.) boluje od ulceroznog kolitisa, neizlečive bolesti više od dve godine. Pošto je ocenjen od svih gastroenterologa kao izuzetno težak slučaj, savetovana mu je totalna kolektomija. Tražeći način da izbegnemo operaciju, čuli smo za Bowen tehniku i rešili da probamo.

Draga doktorka Aleksandra nam je pomogla koliko terapijom toliko i strpljenjem, lepom rečju i pozitivnim nastupom. Zahvalni smo joj zauvek jer smo uspeli da odložimo operaciju, a možda i da je izbegnemo u potpunosti.

Veliki pozdrav i poštovanje od Luke i Aleksandre

 

Kontaktirala sam dr Aleksandru po preporuci gospođe kod koje idem na pedikir. Glavni razlog je bio problem sa bolom u palcu stopala i inflamacijom njegovog zgloba. Znala sam da je potrebno da pronađem uzrok tog problema, ali nisam znala kako da dođem do njega. Nakon serije tretmana, shvatila sam da se način na koji se težina mog tela prenosi na stopala prilikom hoda izbalansirala, odnosno oslonac na stopalima se promenio.

Nakon nekoliko meseci vratila sam se da uradim još nekoliko terapija i efekat je trajan. Ovo iskustvo me je naučilo više stvari o mom telu, kako da ga razumem i na koji način da se bavim njim. Tokom tretmana sam otkrila još jedan, možda još značajniji efekat Bowen tehnike - to je veoma moćan način relaksacije uma.

Dr Aleksandra je veoma profesionalna i divna osoba i osećam se bogatijom što sam je upoznala. Ivana

 

Želela bih da podelim moje iskustvo sa Bowen terapijom. Došla zbog bola u zglobu, jer sam pomislila da je čukalj, a onda sam uz Danijelu uspela to da svedem na minimum, umanjim probleme sa bolovima u vratnom i ramenom delu i prevaziđem vrlo stresan poslovni period. Pozitivne vibracije koje širi Danijela su dragocene. Hvala ti i što nas podsećas koliko je važna svaka časa vode!

Snezana, 48 god. farmaceut

 

Bowen centar i dr. Danijelu mi je pomenula mama čije dete ide kod istog logopeda sa mojom 4 - godišnjom unukom. Ćerka je bila upoznata sa tom vrstom terapije i složila se da unuka i ja počnemo da dolazimo kod dr. Danijele. Cilj je bio podizanje imuniteta, kod unuke, sređivanje emocionalnog stanja, prevazilaženje asocijalnog ponašanja, suzbijanje stida. Moji problemi su bili bolovi u kuku, emocionalna nestabilnost, i sve ono što ide sa godinama ( 65god ).

To je bio pun pogodak! I!!

Meni i devojčici su na pr. prehlade nestajale za dan-dva (ranije su njene prehlade trajale nedelju i više), mene je kuk prestao da boli posle nekoliko terapija. Ja sada dolazim jednom mesečno i odlično se osećam. Unuku dovodim svake nedelje zbog kontinuiteta u održavanju imuniteta, jer ide u vrtić, gde su deca često bolesna. 

Dr. Danijela je veoma prijatna i draga osoba, a sva deca je vole, jer je nežna i blaga.

Bowen centar i dr. Danijela su za bezrezervnu podršku i preporuku.

Boba Erić, 65 godina

Bowen terapiju mi je preporučila moja dobra prijateljica, jer je imala pozitivno iskustvo. Imala sam neredovan ciklus, hormonalni disbalans pola godine u nazad, bolove u donjem delu leđa. Bila sam pre Bowena na fizikalnim terapijama i posle tri meseca nije mi posebno pomoglo osim vežbi koje su mi pokazane. Na Bowen terapiji sam kod dr. Danijele i ciklus mi se ustalio, nemam više promene raspoloženja. Tri meseca unazad dobijam na 26 dana, bolovi u donjem delu leđa su skoro potpuno nestali. Vodi se evidencija za svaku terapiju, a dr. Danijela ima uvid u nalaze lekara specijalista kod kojih sam bila i na osnovu mojih tegoba i nalaza određuje adekvatnu Bowen terapiju. Za sada sam bila na sedam terapija i meni je pomoglo, tako da sam zadovoljna rezultatima. Preporučujem svima koji imaju slične tegobe da probaju i ovu vrstu terapije.

Ivana, 48 godina

 

Dr Danijeli sam se obratila zbog višemesečnih problema sa stezanjem u korenu vrata. Pre toga sam imala preglede kod raznih specijalista koji su mi davali različite terapije od kojih nijedna nije dovela do poboljšanja. Kad sam došla kod Danijele shvatila sam da ona vrlo dobro razume o čemu ja govorim već posle par rečenica, a svako njeno novo pitanje je vodilo dublje ka opisivanju problema. Zapravo, imala sam osećaj da sam na pravom mestu i da ona zaista zna šta je moj problem, a da daljim ispitivanjem određuje fine nijanse koje ponekad mnogo znače. Kad nakon dugog lutanja čovek pronađe nekoga ko odmah shvati njegovu teskobu bude ohrabren i nekako spokojan. E pa, ja sam se baš tako osećala posle prvog susreta sa Danijelom. Svakim narednim odlaskom se to samo čvršće potvrđivalo. Posle 4 terapije moj problem je rešen i ja se sada osećam izuzetno dobro. I ne samo zbog toga što nema onog jezivog stezanja i gušenja nego i zato jer znam kome ću se obratiti, ako mi opet iz nekog razloga ne bude dobro.

O Danijeli kao osobi koja je veoma ljubazna, predusretljiva i topla ne treba mnogo pričati. Svako ko je upozna to vrlo brzo shvati.

Valentina, 42 godine

 

Sa Bowen terapijom sam se upoznala pre više od godinu dana i malo je reci da sam prezadovoljna, kako samom tehnikom, tako i sa njenim praktičarem, divnom Danijelom.

Opuštanje, izbacivanje stresa, iskren razgovor i prestanak bolova....sve su ovo preporuke za primenu ove terapije. Još veće zadovoljstvo je kad vidim efekte terapije kod moje ćerke, koja svaki put bukvalno trči kod Danijele da se druže i usput završe terapiju.

Probajte.....i videćete....dajte šansu sebi i Danijeli

Iva, 37

 

Pre dolaska na terapiju nisam znala puno toga o Bowenu, ideja mi je bila da otvoreno i bez predrasuda dođem na prvi tretman.

Nakon diskutovanja o mojim tegobama usledila je terapija. Neverovatan je osećaj kako jedan tako lagan potez izazove niz reakcija u telu. Te senzacije se javljaju i nakon terapije, narednih dana, a zatim, ako je postojao bol, potpuno nestane.

U mom slučaju uspeli smo da regulišemo menstrualni ciklus, da ne bude bolan i preobilan, radili smo čiscenje organizma zbog kandide i još jedna zanimljiva stvar – bol koji je postojao prošle godine u lumbalnom delu ponovo se aktivirao i nakon tri terapije ponovo iščezao.

Ono što je meni važno, terapije nisu bolne, čak posle nekih se osećate kao posle relax masaže. U svakom slučaju, sjajno iskustvo koje može da reši razne tegobe i koje bih, od srca, svima preporučila!

Andrijana, 28 godina

Na Bowen sam krenula po preporuci. Nisam znala ništa o tome. Imala sam simptome artritisa, lupanje srca, zatvor..Sa nekim tegobama sam se gotovo bila srodila i nisam ni bila svesna da su problem.

Vremenom je to nestajalo i sada se je potuno drugačije. Svesna sam da nekada kada mi se jave neke tegobe Bowen ih otklanjam jednim tretmanom. Probala sam druge metode, međutim, shvatila sam da mom telu najviše prija Bowen.

Moje iskustvo sa Bowenom je takvo da osećam istog trenutka poboljšanje. Osećam promenu u svakom delu tela, ne moram previše da razmišljam i postavljam pitanja već se sve deša spontano.

Danijela kao terapeut je stručna, prijatna, puna razumevanja i tolerantna. Ono što je pacijentu najvažnije je da može imati poverenje u svog terapeuta, a to Danijela ima. Flexibilna, uvek dostupna, nesebična.

Danijela, 37 godina

 

Za mene je Bowen tehnika sjajno otkriće i imam sjajano iskustvo. Kada sam prvi put došla bilo je zbog bolova u ledjima, a zatim smo kroz Bowen uspešno se rešili niza drugih problema. Učestalost glavobolja je smanjena. Bowen mi je pomogao da se opustim u stresnim situacijama. Bowen je nešto divno sto vrlo rado priuštim sebi.

Sjajno iskustvo sa predivnom terapeutkinjom dr Danijelom koju sam slučajno pronašla i zbog čega sam iskreno zahvalna.

Ivana, 36 godina

Samo sve reči pohvale za terapiju, bolove u kicmi smo otklonili za jedan tretman,  a trudničke mučnine vrlo uspešno preživeli za tri nedelje!

Dajana, 35 godina

 

Moj prvi susret sa Bowen terapijom desio se onda kada je bol u desnoj ruci, koja je mesecima tinjala, pretila da postane hronična. Ograničavala mi je pokrete i odlučila sam da probam Bowen-om na nagovor koleginice koja je već imala odlična iskustva. Susret sa Danijelom, Bowen terapeutom, bio je posebno pozitivno iskustvo, jer smo, pre same terapije, imale podugačak razgovor...o svemu! Taj pristup mi se posebno dopao, jer je individualna terapija i sagledavanje svakog od nas vrlo bitno za uspeh terapije. Danijela mi je objasnila kako sve to izgleda i šta mogu da očekujem i ...krenule smo.

U toku tog prvog tretmana, koji je trajao oko sat vremena, osetila sam jako strujanje kroz ruku koja me bolela.

Danijela mi je savetovala da pijem što više vode i da se vidimo za nedelju dana! U toku sledeće nedelje, ništa se značajno nije dogodilo i ja sam otišla i sledeće nedelje.                  

Danijelu je interesovalo kako sam i bile smo u kontaktu da bi znala. Pred treći termin, kada me pitala kako sam ...morala sam prvo da pomerim ruku...napred, nazad..gore, dole ...ne boli!?

Zaista je prestala da me boli, tako lagano se sve desilo, da nisam ni primetila! Rekla bih i to da sam jednom ukočena, pravo sa posla, došla na Bowen... jedva sam se popela uz stepenice...,a izašla bez bola i ukočenosti sa kojom sam došla!

Posle toga, nastavila sam da idem na Bowen, a pozitivno iskustvo imaju i svi moji prijatelji kojima sam ga preporučila.

Kod Danijele mi se posebno dopada što ima individualni, sveobuhvatni pristup i što brine... svima nam prija kad nekoga interesuje naše zdravlje!

Zato je Bowen, sa ovakvim terapeutom pravi izbor i ulaganje u naše dobro stanje i blagostanje!

Jelena Stefanović-Vojinović, 41 god.farmaceut

 

Imam 57. godina. Pre dva meseca otišla sam na svoj prvi Bowen tretman kod Danijele, po preporuci koleginice s posla. Imam diskus herniju dijagnostifikovanu na MR pregledu  u lumbalnom delu kičme jer radim sedeći posao. Radeći vežbe za jačanje mišića lumbalnog dela kičme sam preterala i dobila upalu mišića iliopsoas tako da sam sa velikim teškoćama uspevala da podignem desnu nogu od poda kako bi obukla donji veš, čarape, pantalone. Veoma teško sam pritiskala nožne komande automobila prilikom vožnje, a do Bowen centra sam se jedva popela uz stepenice, nogu pred nogu poput invalida. Dan nakon prvog tretmana me je kičma jako bolela u stajaćem položaju, a onda je bol krenuo da jenjava. Nakon drugog tretmana bila sam mnogo bolje, Danijela nije mogla da veruje videći koliko se lakše penjem uz stepenice. Ne samo da su bolovi prestali, već sam se ja osećala mnogo lakše i poletnije kao kad sam bila mlada. Danijela mi je odblokirala i mišiće vrata koji su me boleli jer su stalno bili napeti. Ono što me najviše fascinira je što se i dalje osećam lagano i gipko, bez bolova, iako više ne idem redovno kod Danijele. Danijela je žena čarobnih ruku, veoma odana i posvećena svim svojim pacijentima u šta sam imala prilike da se uverim ne samo na ličnom primeru već posmatrajući njenu komunikaciju i sa ostalim pacijentima koje sam sretala u centru. Hvala ti, Danijela, veoma je ohrabrujuće saznanje da si tu za nas, tvoje pacijente.

Maja, 57 godina

 

Imala sam problema sa ramenim i vratnim delom zbog čega sam imala česte glavobolje. Masaže su mi pomagale samo trenutno da otklone spazam. Onda sam čula za Bowen terapiju i rešila da pokušam. Našla sam divnog terapeuta - Danijelu, koja mi je pomogla da se moj problem reši na duži vremenski period. Glavobolje su prestale. Kad ponekad osetim da se ponovo javlja spazam odmah odem na tretman i sprečim da nastane problem. Danijela je divna osoba, divan terapeut i ume uvek lepo i pažljivo da sasluša što je vrlo bitno da se otkrije odakle počinje problem. Hvala puno.

Svetlana, 46 god

Dosla sam kod dr Danijele jer sam se osećala lose - emotivno, mentalno..Sa dr Danijelom i Bowenom sam vrlo zadovoljna, prijate mi i osećam se rasterećeno posle tretmana.

Zorica, 64 godine

 

Zbog učestalih i vrlo neprijatnih bolova u leđima potražila sam pomoć u Bowen centru kod dr Aleksandre. Nakon prve terapije bol se smanjio i razredio, ali, što mi je bilo najfascinantnije, imala sam osećaj da mi se kičma ’izdužila’, da sam porasla za oko 10 cm (što je bila posledica otklanjanja mišićnog spazma).

Nakon druge terapije pojavio mi se osećaj da su mi se gornja (rameni pojas) i srednja (karlica) ravan tela izbalansirale, kao i osećaj laganih nogu. Kako je problem sa kičmom jenjavao, posvetili smo se i drugima problemima. Tako je moj problem nadutog stomaka rešen za dve-tri terapije, kao i osećaj zapušenih ušiju.

I pored svega toga, dr Aleksandra je paralelno radila i na mom dugogodišnjem problemu sa kolenima. Nakon dva meseca kontinuiranih tretmana, ukratko mogu reći da je i dalje prisutan osećaj laganih nogu, ponovo sam počela da osećam svoje trbušne mišiće (što ranije nisam mogla zbog osećaja nadutosti). Nemam više bolove u leđima, telu mi je vraćena zdrava (ispravna) stabilnost koštano-mišićnog sistema, osećaj hroničnog umora je nestao, kao i osećaj zapušenih ušiju.

Hvala dr Aleksandri na razumevnaju i predivnom druženju, a pre svega na velikoj pomoći da vratim svoje telo u normalu.

                                                                                                                                                                 Zahvalna Ana Mojović, medicinska sestra i sportski trener

 

 

Zovem se Luka i imam 19 godina. Profesionalno se bavim 11 godina stonim tenisom i naravno ogromnu ljubav gajim prema tom sportu. Nažalost, u protekle dve godine, a pogotovo poslednjih godinu dana gotovo da nisam mogao da igram zbog bolova u laktu. Problem je bio u tetivama lakta (gotovo svim). Pokušavao sam sve, od dugih pauza od po 2-3 meseca pa do svih fizioterapeuta koji su stvarno ljudi dali sve od sebe, ali nažalost nisam uspeo da rešim problem. Slučajno sam saznao za Bowen terapiju i otišao kod dr Aleksandre Marić i njene sestre Danijele. One su svarno dve predivne osobe i kad god sam išao na terapiju osećao sam ogromnu pozitivnu energiju i naravno, beskrajnu pažnju i ljubaznost. Promene u laktu tokom terapija nisam osetio odmah sve dok nisam probao da treniram i tek onda stvarno osetio koliko mi je lakša ruka. Međutim, tokom terapija sam osetio promene u kolenima i u kukovima, što je na prvi pogled  izgledalo čudno, ali u stvari sasvim logično s obzirom da je celo telo povezano i da je problem ustvari odatle nastao i preneo se na lakat. Na osnovu mog ličnog pozitivnog iskustva svakome bih preporučio Bowen terapiju bez obzira da li se bavi sportom ili ima zdravstvene probleme. - Luka, 19 god.

 

 

Za Bowen terapiju sam čula od svoje sestre koja je sportista i dugo je patila od bola u kolenu. Posle samo par tretmana, bilo joj je bolje i vratila se na teren. Zbog dugogodišnjeg bola u ramenu nastalog kao posledica neodgovornosti trenera u teretani, i činjenice da terapije i lekovi koje je fizioterapeut preporučio nisu pomogli, odlučila sam se za Bowen terapiju.

Svidelo mi se što terapija nije invazivna, samim tim ni bolna, i što sam se, uprkos bolu od kog sam patila, mogla opustiti. Nakon samo jedne terapije osećala sam se neuporedivo bolje, a par dana nakon sledeće, bol je nestao i nisam više osećala mučninu. Ponovo sam počela da vežbam. Sada, svaki put kada sam u Beogradu, posetim dr Aleksandru u Bowen centru, radi opuštanja mišića celog tela i zbog povremenog bola u vratu koji imam zbog loše pozicije pri spavanju. Bowen terapija je do sada najpozitivnije iskustvo, nešto što bih svakome preporučila.

Nataša, 26 god.

Sa Bowen tehnikom sam se prvi put susreo kada je ovom metodom moja supruga, za svega par nedelja, rešila problem facijalisa u trudnoći, uprkos pesimističnim prognozama koje su joj bili dali lekari klasične medicine. Nekoliko godina kasnije, i sam sam iskusio atipične zdravstvene probleme, čije uzroke lekari nisu mogli pouzdano da utvrde (dijagnoze su se kretale od autoimunih bolesti do uklještenja nerava), niti da prepišu adekvatno lečenje. Posegao sam za alternativnim metodama lečenja i tako došao do dr Danijele. Sa iskustvom i intuicijom vrhunskog holističara, kroz razgovor i pregled medicinske dokumentacije, dr Danijela je brzo utvrdila sistemske uzroke mog stanja. Kroz Bowen tretmane i savete za unapređenje fizičkog i psihičkog zdravlja koje mi je pružila, uspela je da za svega nekoliko nedelja učini da se osetim preporođeno. Tegobe su ubrzano počele da nestaju – trnjenje ruku, vrtoglavica, grčevi u mišićima, itd. Nakon perioda od šest meseci dobrog zdravstvenog stanja, tegobe su se na kratko ponovo pojavile, ali ovog puta sam još brže reagovao i odmah otišao kod dr Danijele. Efekti tretmana su bili još ubedljiviji i sada sa sigurnošću mogu da kažem da Bowen tehnika direktno utiče na poboljšanje mog zdravstvenog stanja.  

Ivan, 40 godina

Sa Bowenom sam se prvi put srela kada sam upoznala dr Danijelu. U to vreme je moj četvorogodišnji sin imao problem sa opstipacijom i počela sam da ga dovodim kod doktorke na tretmane Bowena. Uporedo sam mu davala terapiju prepisanu od gastroenterologa. Kada smo rešili problem posle dva meseca, odlučila sam da i sama dođem na tretman. Problem koji sam imala je bol u vratu i leđima, u donjem i u ramenom delu leđa. Bol mi se spuštao i u levu ruku i na kukove. Ovi problemi su bili prouzrokovani zbog osmočasovnog sedenja ispred računara na poslu i malo kretanja posle posle. Ono što me oduševilo kod Bowena je da sam odmah posle tretmana osetila olakšanje, spazam mišića se brzo smanjio i posle tri tretmana nestao. Tretmani su prijatni, opuštajući i često se do kraja tretmana toliko relaksiram da skoro utonem u san.

Dr Danijela mi je pomogla i da pronađem adekvatne vežbe koje mogu raditi u kancelariji u kratkim pauzama kako bi prevenirala nastanak bolova. Takođe mi je dala savete u vezi sa pravilnim položajem sedenja za radnim stolom. Sa dr Danijelom, pored Bowen tretmana, uvek dobijate i dodatnu vrednost, savete i korisne informacije. Dr Danijela je i coach tako da uvek zna pravi način da pristupi rešavanju svakog pojedinačnog problema, vodeći računa o jedinstvu tela, uma i duha.

Preporučujem svakome ko ima bilo kakav problem da zakaže konsultaciju sa dr Danijelom i u razgovoru sa njom dobije informacije o načinu rešavanja svog problema.

Danica Savić - 41 god.

Bowen je za mene potpuno novo i pozitivno iskustvo.

Terapija je relaksirajuća i bezbolna.

Gotovo svaki put sam zadremao tokom tretmana.

Sportska povreda zbog koje sam i došao na Bowen terapiju mi se nije vratila evo već punih 9 meseci.

Sve pohvale i preporuke za Bowen terapiju i dr Danijelu. - Goran, 43 god.

Imala sam sjajno i više nego uspešno iskustvo sa Bowen terapijom. Dva meseca odlazaka se isplatilo. Terapeut dr Aleksandra sa odličnim poznavanjem Bowen terapije, jako prijatna, komunikativna, nežna i nasmejana žena, uvek spremna da da savet i ono najvažnije sasluša pacijenta. Hvala dr Aleksandri i njenim veštim rukama jer bez nje ne bih izlečila veliki problem sa neprekidnim bolom u stopalu koji sam imala. - Dijana 32 god.

Sa Bowen tehnikom sam prvobitno došao u kontakt preko svoje majke, kojoj tretmani već pet godina pomažu u tegobama sa rukama. Kako sam već bio svedok poboljšanja njenog zdravstvenog stanja, nisam imao rezerve pri obraćanju doktorki Aleksandri povodom jakih bolova u leđima, i ako mi je to bio prvi susret sa bilo kojim vidom alternativne medicine.

U prvi mah, nakom tretmana, nisam osetio značajnu promenu. Međutim, već sledećeg dana telo je krenulo da reaguje na način koji me je iskreno iznenadio. Već nakon drugog tretmana bol u leđima je potpuno nestao! Kako sam nastavio sa terapijom, bolovi u nogama, koje sam nosio toliko dugo da sam mislio da nikada neće nestati, su se potpuno povukli.

Sa prvim setom terapije sam završio pre dva meseca i bolovi se nisu vratili. Šta više, osećam se življe i spremnije za bilo kakvu fizičku aktivnost više nego ikada!

Najtoplija preporuka sa moje strane. - Duško, 30 godina 

 ​  

Mesecima unazad bolela me je ruka. Nije to bila ograničavajuća bol, ali mi je sve više i više smetala, jer u toj ruci nisam mogla da držim ništa. Odlučila sam da probam sa Bowen terapijom kod dr Danijele u Bowen Centru. U toku prvog tretmana, koji sam uglavnom prespavala, osetila sam blago peckanje, kao neko strujanje kroz ruku...i to je bilo to! Na drugom tretmanu, bilo je ponovo opuštajuće. Posle dve nedelje i dva tretmana ruka je jednostavno prestala da me boli. Kada, kako... Ne znam... Znam samo da sam htela nešto da podignem i da sam to i uspela.

Nešto slično desilo mi se i sa nogom, bol u zglobu. Ponovila sam Bowen tretman nekoliko puta i ta bol je jednostavno, neprimetno nestala! Zato sam se mom Bowen terapeutu dr Danijeli obratila i za bol u leđima, koji smo uspešno rešili posle samo par tretmana. Ja sam farmaceut. Imam 40 godina.

Verujem svojim i tuđim iskustvima i volim da ih prenesem dalje.

I verujem u Bowen terapiju. - Jelena, 40 god.

Moje iskustvo sa dr Aleksandrom u Bowen Centru je malo je reći fantastično. Došla sam prvi put u veoma lošem stanju. Zbog stresa na poslu i privatno, imala sam česte glavobolje, probleme sa želudcem, strahove, gubitak energije i sl. Posle nekoliko tretmana sve tegobe su nestale ili bile ublažene. Najveći uspeh dr Aleksandre u mom slučaju je bio kada su počeli bolovi u ramenu i celoj desnoj ruci. Posle 5 tretmana, bol i trnjenje u ruci je potpuno prestalo.

Hvala dr Aleksandri na uloženom trudu i strpljenju. Kad god se pojavi problem, vraćam se Bowen terapiji.  - Dragana, 45 god.

Pre desetak godina, suočila sam se sa hormonalnim disbalansom. Izostanak i pauziranje ciklusa dovelo je do potrebe za terapijama u nameri da se ciklus reguliše i ustali. S obzirom da su se prvi problemi javili u tinejdž-dobu, lekari kao ni ja nisu bili za agresivno lečenje tabletama, već za dodavanje i pojačavanje određenih vrsta namirnica u ishrani u kombinaciji sa što češćim praktikovanjem fizičkih vežbi. Nakon šest meseci ciklus se ustalio izmedju 21. i 24. - tog dana. Nažalost, u pratnji sa odlivima u manjem ili većem obimu u zavisnosti od količine mesečnog stresa.

O Bowen terapeutskoj tehnici sam informisana lično od terapeuta dr Danijele u našem slučajnom razgovoru o mom problemu. Nakon nekoliko godina od stabilizacije ciklusa, skeptično, odlučila sam da oprobam ovaj metod. Sanirano stanje iz hroničnog problema doveden je u normalu. Sada imam redovan ciklus, bez odliva i bilo kakvih propratnih menstrualnih tegoba svakih 28. dana bez obzira na tempo i način života.

Bowen terapeutska tehnika je 'čarobna'. Sve moje preporuke da probate i istrajete do potpunog balansa. - Aleksandra, 32 god.

Zovem se Jelena, imam 43 godine, za Bowen terapeutsku tehniku čula sam od prijateljice dr Aleksandre. Imam probleme koji su medicinski nerešivi tj. menopauza me je uzela pod svoje. Od svakodnevnih bolova raznih tačaka na telu do psiholoških igrica, sve je to bilo kod mene prisutno, pa sam rešila da odem kod dr Aleksandre na Bowen terapiju i probam.

Zaista sam prezadovoljna rezultatima. Moj najveći problem su bili bolovi leve ruke koji su nestali posle prvog tretmana.

Ja preporučujem Bowen svima koji su otvoreni za nesto novo i nisu nepoverljivi, svakako može da se proba. Pozdrav za Bowen Sjajni ste! - Jelena, 43 god.

Tokom dugotrajne stomatološke procedure pre 3 i po godine povređen mi je temporomandibularni zglob. Postavljanje dijagnoze je bilo sporo, bolovi strašni, sve je to trajalo mesecima. Primenila sam sve što je zvanična i „alternativna“ medicina mogla da mi pruži, ali sam najbolje rezultate do dolaska u ordinaciju Bowen i susreta sa doktorkom Aleksandrom postigla sledeći savete tipa: jedi kašasto, ne zevaj i ne smej se. Takođe, pre dve godine je pomogla i akupunktura, ali su se bolovi vratili.

Bolovi i intenzitet kod ovog stanja osciliraju, a u decembru 2016. godine postali su takvi da više nisam mogla da funkcionišem. Do doktorke Aleksandre sam došla slučajno, ako tako nešto može da se kaže: na internetu sam tražila mesto na Voždovcu sa ozbiljnom masažom. Na moje veliko iznenadjenje, videla sam da na sajtu Bowen centra pominju (prvi i jedini) tretiranje mog problema! Zvala u subotu, primili me u ponedeljak, posle par dolazaka bila sam kao nova. Prošlo je par meseci, potpuno sam dobro. Istovremeno sa zglobom, doktorka mi je tretirala i ostale probleme, koje ja zovem sitni – iako nisu, samo su manji od onoga što me je mučilo.

Prostor, energija, pristup, komunikacija - sve je dobro, pored očigledne stručnosti!  Hvala vam što postojite i nemojte molim vas da se selite sa Voždovca. - Maja, 54 godine

​​

Nakon Bowen terapije se nikada nisam osećala bolje. Naročito vezano za vratni deo kičme. Godinama sam se lečila na sve moguće načine i nisam imala nikakav boljitak. Nakon druge terapije kod Bowen terapeuta dr Aleksandre Dragaš, promena je takva da mogu normalno da okrećem glavu bez ukočenosti koja je pratila taj pokret. Svakako i dalje nastavljam sa Bowen terapijom i svima koji imaju dilemu toplo preporučujem. Doktorka Aleksandra je izuzetno posvećena pacijentu. - Mirjana, 53 godine

Na Bowen terapiju smo prvenstveno krenuli zbog našeg 5,5 godišnjeg sina. Naime, mališa je doživeo stres koji je toliko uticao na njega da je i na najmanje sitnice burno reagovao vriskom, plakanjem i odbijanjem svakog predloga koji mu se nudio kao rešenje. Stres je najviše uticao na njegovo ponašanje u vrtiću, tj kolektivu. Za Bowen terapiju smo saznali upravo, u tom periodu njegovog nervnog rastrojstva, od njegove vaspitačice. Pozvali smo Bowen Centrar i zakazali prvi tretman. Posle prvog tretmana, rezultati su bili očigledni, to veče dečak je spavao mirno 12h. Bowen terapija je na njega uticala toliko relaksirajuće i opuštajuće da smo posle svakog tretmana primetno uviđali promene u ponašanju kod svog deteta.  Zahvaljujemo se Bowen Centru i dr Aleksandri Marić Dragaš na ukazanoj pažnji i razumevanju. - Roditelji malog Vuleta od 6 god.

Zbog prirode posla kojim se bavim koji uključuje celodnevni rad na računaru ili naporne terenske ekspedicije često imam bolove u vratnom i lumbalnom delu kičme, ramenima i rukama. Akutna bolna stanja traju mesecima. Primenila sam sve što je zvanična medicina mogla da mi pruži, koja je podrazumevala pre terapiju protiv bola i fizikalnu terapiju. Međutim, mnogo toga se promenilo posle dolaska u ordinaciju Bowen i susreta sa doktorkom Aleksandrom. Njen pristup tretiranju navedenih ali i nekih drugih zdravstvenih problema je za mene potpuno novo i dragoceno iskustvo koje sa zadovoljstvom delim sa prijateljima. - Miroslava, 55 god.

“Već više godina upražnjavam Bowen terapiju kao alternativnu metodu u lečenju i otklanjanju tegoba. Moje iskustvo je vezano za sportske povrede, nelagodnosti u pokretu mišića, ukočenja, hronični bol kao i tretman stresa i nesanice. Tegobe u najvećem broju slučajeva posle jednog ili više tretmana nestaju. Efikasnost otklanjanja tegoba je zaprepašćujuća. Rezultati se osećaju odmah ili u toku dan, dva posle manipulacije.

Pored konkretnih rezultata, profesionalnog odnosa terapeuta iz Bowen Centra, poverenje u Bowen tehniku pruža i podatak da je priznata u zemlji svog nastanka Australiji i kao takva na listi za plaćanje pacijentima  australijskih zdravstvenih osiguranja.”  - Vladimir Bajić (Ženeva), 52 god.

bowen tehnika za odrasle

“Jako mi je žao što za Bowen nisam ranije saznala! Oduševljena sam što Bowen polako, ali sigurno rešava moj problem sa leđima i sa rukom i što je to jedina stvar koja mi je pomogla do sada! Takođe, što je još važnije, Bowen jako lepo rešava moju psihičku napetost! Ne mogu sebe da prepoznam. Toliko sam opuštena i raspoložena! Ali, pre svega srećna sam što sam upoznala moju finu, pozitivnu terapeutkinju Danijelu i što mi baš ona radi terapije! Draga Danijela, hvala ti što postojiš i što si mi pomogla!”  -  Ana,  35 god.

bowen tehnika za zene

“Moje iskustvo sa Bowenom je krajnje pozitivno. Imala sam strašne nesanice i osećala veliku napetost u celom telu. Od kada idem na Bowen terapije super spavam, opuštena sam, a i na sve gledam dosta pozitivnije. Svaka preporuka s`moje strane.”  -  Goca, 43 god.

“Najjači utsak koji je Bowen terapija ostavila na mene je uticaj na respiratorni trakt. Posle samo jednog tretmana bolovi u grlu, sinuzitis i kašalj koji je trajao 20 dana su nestali. Osećaj za vreme terapije je odličan, opušta i uspavljuje.

Moja ćerka (8 god.) koja je imala konstantne noćne apnee, posle izvesnog broja terapija ih ili nema ili su vrlo retke. Kada se dese one su slabije po intenzitetu, sličnije hrkanju, ali se više ne guši noću.

Sin (5 god.) koji se konstantno žalio na bolove u stomaku, skoro da se ne žali, a stolica mu je redovnija.

Oboje obožavaju da dolaze na Bowen.” -  Saška, 42 god

“Bowen je sjajan i mnogo opušta.”  -  Dina, 8 god

bowen tehnika za decu

“Bowen za glavu je totalno super.” - Luka, 7 god

“Sa Bowen terapijom sam se susrela prvi put kada sam pala i iskrenula zglob na nozi. Kako sam uporno odbijala da stavim gips, problemi su se odužili i ja sam hramala mesecima. Bol nije prestajao. Tako sam rešila da odem kod dr. Danijele. Posle prve terapije ja sam mogla da se oslonim na nogu sasvim normalno. Moja ćerka, koja je bila prisutna, nije mogla da veruje. Priznajem da sam i ja bila pomalo iznenađena.

Posle dugotrajnog bola koji se širio u predeo leve noge, ostao je jak bol u karlici. Imala sam jake bolove i u predelu jajnika ali posle ginekološkog pregleda utvrđeno je da je to refleksni bol prouzrokovan problemima sa kičmenim nervima. Išla sam i na akupunkturu i fizkalnu terapiju (struje, lasere), bionergetičara.... Međutim, bilo mi je sve lošije. Bol se sa leve proširio i na desnu stranu karlice kao i na predeo oko desnog jajnika. Više nisam mogla da se namestim da spavam. Na koju god stranu da legnem je bolelo. Napokon sam dosla do dr Danijele. Ujutru posle prve terapije bol u predelu jajnika je prošao, a uskoro i bol sa desne strane karlice. Posle par terapija, bolovi su potpuno prestali i sa leve strane. Međutim, ja nastavljam da idem na terapiju. Ne tako često kao kada je problem bio hroničan već kada stignem. Jednostavno, uvek prija.”  - Leta, 50 god

“Godinama sam imala problem sa vrlo jakim bolom u kolenu koji se povremeno javljao. U poslednjih pola godine bol se intezivirao i postao sve češći. Posle dva tretmana Bowen tehnikom sa razmakom od nedelju dana, bol je sasvim nestao i za sada se, 6 meseci nakon tretmana, nije nijedanput pojavio. Zadivljujuće! Takođe, od poslednjeg Bowen tretmana su mi se i migrene, od kojih već 10 godina bolujem, značajno proredile, a njihov intenzitet opao.

Vrlo sam zadovoljna postignutim rezultatima, a najlepše od svega je spoznaja da postoji takva efikasna terapija kao što je Bowen. Hvala.”  -   Ana, 45 god.

bowen tehnika protiv glavobolje

“Dosta vremena sam provela van košarkaškog terena zbog povrede spoljnih ligamenata kolena. Posetila sam nekoliko lekara i probala mnoge terapije koje nisu imale efekta. Trener mi je preporučio Bowen tehniku i odveo me je u Bowen Centar kod dr Aleksandre. Već posle 4 terapije bolovi su nestali u potpunosti i ja sam mogla da se vratim na teren bez ikakvih pomagala (steznika, bandaža, magneta). Bowen nije pomogao samo mom kolenu već celom mom telu i učinio je da se osećam bolje u svakom pogledu. Preporučila bih ga svima!” -  Kristina, ŽKK Partizan, 18 god.

bowen tehnika na ekstremitetima

“Mojoj ćerkici od dve godine je Bowen tehnikom pomoću samo četiri pokreta skinuta temperatura od 40 stepeni kada lekovi nisu delovali. Takođe, videla sam da kod dečijeg kašlja ima velikog efekta. Sportistima bih posebno preporučila Bowen jer je metoda brzog oporavka kod distorzije skočnog zgloba, takođe ubrzava oporavak posle utakmica ili jakog treninga!

Bowen je nešto što bih svima preporučila jer je potreba u 21 veku. Opušta, uspavljuje, leči, deluje na celo telo, i to svaki put drugačije, ali sa efektom! Preporučujem je deci jer jer bezbolna i efikasna!”   -  Svetlana, trener ŽKK Parizan

bowen tehnika za djecu

“Zbog dugogodišnjih problema sa kolenima mislila sam da neću biti u stanju da pružam maksimum na košarkaškom terenu. Bila sam na više terapija, koristila razne kreme i steznike ali nisu bili ni od kakve pomoći. Drugarica mi je preporučila Bowen tehniku i moram da priznam da sam osećala poboljšanje već nakon prvog tretmana. Sada mogu da se bavim sportom ne razmišljajući o bolovima koji bi usledili odmah nakon fizičke aktivnosti. “  -  Katarina, ŽKK Partizan, 18 god.

“Moje iskustvo sa Bowenom je odlično. Ranije sam imala konstantne bolove u leđima i bila sam pogrbljena (zbog toga što su mi mišići bili zgrčeni). Posle dužeg perioda odlaska na Bowen tretmane mnogo sam se ispravila, mišići leđa su mi opušteniji i nemam konstantne bolove. Sada sam elastičnija nego pre, vežbe istezanja radim sa lakoćom a ranije mi je to predstavljalo problem. Svakome bih preporučila Bowen ako ima neke bolove jer opušta i telo više nije u grču.”  -  Jovana, 12 god.

“Nakon par meseci bola u lumbalnom delu leđa i dijagnoze pomerenog koksika (repna kost) kao i nemogućnosti svakodnevnog normalnog kretanja, odabrala sam Bowen kao moguće rešenje svojih problema. Bowen je manuelna neagresivna tehnika i zbog toga sam se opredelila za nju. Moji bolovi su se smanjili nakon kontinuiranih terapija i rado je preporučujem svojim prijateljima. Potrebno je strpljenje jer svaki organizam različito reaguje ali su rezultati svakako pozitivni. Ja sam uz Bowen izbegla operaciju, svakodnevne elektro-terapije, injekcije i vreme koje sam uštedela sam počela da koristim za vežbanje. U Evropi se ova tehnika odavno koristi i mišljenja sam da svakako treba da je probate.” -  Aleksandra, vlasnik i trener ŽKK Girl Basket, 39 god.

“Zbog prirode posla kojim se bavim često imam bolove u vratnom delu kičme, ramenima i rukama. Od kada koristim Bowen terapiju dobro se osećam. Uz to se bavim odogovarajućim fizičkim aktivnostima što čini dobru kombinaciju. Bowen mi je pomogao u izuzetno brzom oporavku posle povrede noge. ”  -  Kaća, 55 god.

bowen tehnika za bolove u ledjima

“Posle Bowen terapije se osećam preporođeno, pri ustajanju i sedanju nemam nikakve tegobe kao što sam imala ranije. Manje mi škripe i pucaju zglobovi. Manje me hvataju grčevi u mišićima. ”  - Jelena, 36 god.

“Sportista sam i imam problem sa kolenom i konstantne bolove već duže vreme. Išla sam na razne terapije kojie nisu bile uspešne. Trener mi je preporučio Bowen tehniku. Posle par terapija kod dr Aleksandre meni je bilo mnogo bolje. U većini slučajeva na terapiji zaspim i kada se probudim budem kao nova. Bowen tretmani mi pomažu ne samo oko kolena, već imam i dosta bolji san, mnogo bolje raspoloženje, a nervoza je smanjena na minimum. ”  -  Dragana, ŽKK Partizan 18 god.

“Imam 45 godina i za nepunih 6 meseci sam imala problem sa ukočenošću i oduzimanjem leve noge. Na Bowen sam otišla na nagovor ćerke. Terapija je delotvorna u svakom pogledu, samo što umesto čarobnog štapića u pitanju su zlatne ruke i precizni pokreti. Deluje opuštajuće, mirno, pokretljivost se vratila a bolovi nestali. Sve u svemu nemam reči hvale i svakome ko ima i najmanji zdravstveni problem bih od sveg srca preporučila. Zahvalna sam Bowen tehnici i mom terapeutu dr Aleksandri sa zlatnim rukama.” –  Zorica 45 god.


bowen tehnika za sportiste

Sva prava zadržana © Bowen centar Beograd

Designed by NM Design